П'ятниця, 26.04.2024, 21:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 10
      В рамках спільного українсько-німецького проекту  "Fair play - Чесна гра" в Коровійській ЗОШ відбулися ряд занять що передбачають ознайомлення дітей з проблемою ВІЛ СНІДу в Україні та світі засобами футболу та спортивних ігор таких як:"ВІЛ атакує", "Світлофор" та ін.,та оцінювання рівня знань і ставлення дітей до цієї проблеми. Діти із великим зацікавленням  віддвідують заняття, адже раніше їм не доводилось бачити такий підхід до вивчення цієї  проблеми. 
 
   
 
Проглядів матеріалу: 659 | Завантажив: Коровійська_ЗОШ | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (0)

       Довгоочікувана зустріч шкільних друзів знову відбулася в стінах рідної школи. В цьому році прийшли поринути в шкільне дитинство та юність ювіляри 50, 20, 15, 10, 5 і 1 річного випуску. Найпочеснішими гостями були найстарші випускники школи. Приємно, що серед них і наші вчителі - Руснак Леонора Василівна та Зіневич Віра Петрівна. В залі панувала повна тиша, коли Леонора Василівна читала листа від їхнього класного керівника Чорної М.Г., якій вже 91 рік і вона не змогла прийти на зустріч, але вона дуже добре пам'ятає всіх своїх учнів і той далекий час їхнього дитинства.
 Всі випуски ділилися своїми спогадами та мріями і подякували школі за таку гарну традицію зустрічі однокласників і вчителів.
  Свято організували і провели учні 11-х класів під керівництвом Юлії Василівни Флюндри та Загоруйко Надії Дмитрівни. Серед учнів 11-Б класу є чимало хороших акторів, які майстерно виконували роль ведучих, декламоторів, гумористів і співаків. Одинадцятикласники запросили всіх помандрувати на швидкісному потязі "СВ-Коровія" в минулий час і пригадати, що було багато-багато років тому... 
  Традиційно кожному випуску дарується художній номер від учнів школи. Хореографічні подарунки були від учнів 2-Б, 3-А, 4-А і 6-А класів. Надзвичайно всім сподобалися "Попурі українських пісень" від Когута А.А. і "Шкільний вальс" від Чорнея М.К.
  Вечір тривав понад дві години, але вони пройшли так затишно й гостинно, що ніхто не поспішав розлучатися зі своїми шкільними спогадами!
Проглядів матеріалу: 691 | Завантажив: Коровійська_ЗОШ | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (1)

29 січня 2014 року за підписом заступника Міністра освіти і науки Бориса Жебровського надіслано інструктивно-методичні матеріали керівникам регіональних управлінь освіти і науки, ректорам (директорам) інститутів післядипломної педагогічної освіти, директорам шкіл про особливості оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів (лист МОН від 28.01.2014 №1/9-74).

Прес-служба Міністерства освіти і науки України (МОН) нагадує, що оцінювання знань, умінь і навичок учнів 1-4 класів здійснюється відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 21.08.2013 №1222 "Про затвердження орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти".

Звертаємо увагу на те, що оцінювання навчальних досягнень учнів здійснюється вербально: у 1 класі з усіх предметів інваріантної складової; у 2-4 класах з предметів: "Сходинки до інформатики", "Музичне мистецтво", "Образотворче мистецтво", інтегрованого курсу "Мистецтво", "Основи здоров’я", "Фізична культура".

При оцінюванні знань, вмінь і навичок учнів 2 класу (І семестр) за рішенням педагогічної ради замість балів використовуються словесні (вербальні) оцінки.

(за матеріалами http://www.osvita.org.ua/news/75706.html?from=subscribe )


Проглядів матеріалу: 675 | Завантажив: освіта | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (0)

    10 лютого в управлінні освіти Глибоцької РДА відбулась чергова  нарада при начальнику управління освіти. Швець Василь Григорович акцентував увагу на  ключових завданнях поточного тижня:  "Необхідне термінове обстеження стану  електрогосподарства в закладах освіти, кожен навчальний кабінет, навчальне приміщення повинні бути обладнані розетками, подовжувачами, щоб забезпечити використання ІКТ на уроках. Необхідно дирекціям шкіл, методистам РМЦ та головним спеціалістам управління освіти   активізувати  роботу з молодими вчителями, стимулювати їх громадську активність. Кожен вчитель повинен відчувати особисту причетність та відповідальність за все, що відбувається у школі: від навчально-виховних заходів-до матеріально-технічного та санітарно-гігієнічного стану.

На особливому контролі всіх відповідальних - участь команди району в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт."

 Начальник управління освіти подякував методистам, вчителям та учням,  які здобули призові місця на олімпіадах, а також зауважив, що потрібно продовжувати працювати в такому ритмі й надалі,  залишатися першими серед районів.

 Заступник начальника управління освіти Цуркан Інна Юріївна озвучила план роботи на тиждень, ознайомила присутніх з заходами, які будуть відбуватися з 10 по 16 лютого, а також повідомила, що перевірка з цивільної оборони, яка відбулася в районі минулого тижня, пройшла на належному рівні.

 Завідувач РМЦ Намака Олеся Сидорівна прозвітувала про заходи, які відбулися впродовж минулого тижня: фестиваль дитячої та юнацької творчості «Чисті роси»; фінальні змагання з волейболу серед дівчат; засідання ШМППС для працівників психологічної служби в Тереблеченській ЗОШ; акція «На зустріч мрії»; заходи в школах, присвячені 200- річчю від Дня народження Кобзаря; предметні тижні в школах; психологічні тренінги з вчителями; педагогічні ради; зимові забави дошкільнят; вечори зустрічі з випускниками.

 Директор ЦТКСЕУМ  Дудка Анатолій Петрович доповів про участь в конкурсі  пошуково-дослідницьких робіт, участь в обласному конкурсі «Мій рідний край», в якому вихованці здобули призові місця.

 Методист РМЦ Лях Микола Георгійович, розповів про участь учнів у  зональних змаганнях  з волейболу в залік 69 обласної спартакіади школярів, яка відбулася в м. Путилі. Школярі Глибоцького району, здобувши перемогу в зональних змаганнях, отримали путівку для участі в фінальній частині змагань, яка відбудеться 14 лютого в м. Новоселиці. 

За підсумками наради начальник управління освіти В.Г. Швець дав ряд доручень , зокрема:

1.Створити комісію та обстежити  стан електрогосподарства ЗНЗ, ДНЗ,ПНЗ.

2. Продовжити роботу з молодими вчителями з метою їх активної  інтеграції в освітній простір закладів

3. Проаналізувати та доповісти на наступній апаратній нараді наявність та функціонування сайтів Карапчівського ліцею, Станівецького НВК, Горбівецької ЗОШ.







... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 734 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (0)

           "У людства повинно                   бути      майбутнє

      І воно може бути світлим

Нерозв’язаних проблем не існує…."

 М. Реймер

         Дбайливе ставлення до природи є справою і внутрішньодержавною і міжнародною. Це ставлення виявляється в особистій причетності й відповідальності за збереження і примноження природних багатств, в усвідомленні особливостей і екологічних проблем довкілля.

         Беручи до уваги екологічну ситуацію в Україні, зокрема в нашому районі освітяни запроваджують проектну технологію на екологічну тематику. Упровадження проекту передбачає в учнів формування екологічного світогляду, культури, виховання дбайливого ставлення до середовища.   Захищати природу можна по різному. Можна кричати  увсебіч  про екологічну катастрофу і при цьому тільки констатувати факти зникнення видів тварин чи рослин. А можна навчити дитину не лише любити все живе, а й дати їй інструменти для захисту довкілля, і тоді вона, ставши дорослою, не буде топити відходи в океані, не буде працювати над поверненням річок в інший бік, не буде залишати напризволяще домашню тварину.

Одним з головних орієнтирів сьогодення безумовно, є екологія, в усіх її проявах: на конкретних уроках природознавства, біології, годинах спілкування чи доглядом за шкільним зеленим садом.

   Для розуміння сутності екологічних знань звичайно є вивчення самого себе, створення своєї екології душі. Тільки людина з чистою душею, яка веде здоровий спосіб життя, здатна зрозуміти сучасні екологічні проблеми. Що ж робити? Це дуже просто. Слово – це велика сила. Одним із загальновизнаних завдань середньої школи є зміна стереотипів мислення, переоцінка цінностей у свідомості учнів .

З  3-го по 7-го лютого  в нашій школі був проведений тиждень біології та природознавства. Почався тиждень виступом агітбригади учнів  9-10 кл. інформаційним вісником «Попередження  захворювань органів дихання та травлення».

   Вдало проведений урок у 8-му класі на тему:«Особливості процесів життєдіяльності риб. Значення риб у житті людини» вчителем Дамаскін Л.Г. За допомогою різних форм і методів інноваційного навчання учні повністю відкрили зміст теми як для себе так і в цілому. Учні відкрились новим враженням, навчились працювати в групах.

Вчитель Гринчук А.Г ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 831 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (1)

  З 3 по 7 лютого вчителем математики Михайлівського НВК Добрянською О.В. був проведений  тиждень  найдревнішої, найточнішої, наймудрішої, найскладнішої науки – математики.

Тиждень проведено з метою  розвитку в учнів інтересів до предметів, логічного мислення та самостійності, встановлення міжпредметних зв’язків, поглиблення знань учнів з математики, виховання згуртованості, поваги до товаришів, до їхньої думки.

Учні 6 класу поринули у світ Цікавої Математики, де розмовляють мовою цифр і чисел, де панує порядок і логіка, система і стабільність, вишуканість і творчість

Учні 7 класу  проявили свою кмітливість, зосередженість, організованість при виконанні різних цікавих завдань, розгадуванні ребусів та кросвордів.

Учні 8 класу ознайомилися із цікавими історіями, оповіданнями, легендами, гуморесками та казками  про математику.

Учні 9 класу складали власні вірші, кросворди та презентації, які із задоволенням презентували.

Із великим захопленням учасники тижня ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 778 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024