П'ятниця, 26.04.2024, 05:25















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 17

 Свято Стрітення, в народі "Стрічання", "Громиця", "Зимобор" відзначають через 40 днiв пiсля Рiздва Христового. До прийняття християнства в цей день слов'яни відзначали зустріч зими з весною. На Стрітення раніше освячували в церкві воду і напували нею хворих домочадців, окроплювали худобу, вози, пасіку.Християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє як пам’ять про те, що Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження, де відбулася зустріч зі старцем Симеоном. Богослови тлумачать цю зустріч дитини Христа із Симеоном як зустріч Старого і Нового Заповітів, зустріч даного єврейському народу Закону Божого і найвищого закону Божественної любові, принесеного у світ Ісусом Христом. На Стрітення в церквах України освячують воду, святять й свічки.

15 лютого учні Черепковецької ЗОШ разом з вчителями також відзначили Зустріч зими з весною. Було проведено захід підготовлений учнями 8-го класу на чолі з класним керівником Куляк М.І.Старшокласники дізналися багато цікавого про це свято,зокрема те що віряни в цей день обов'язково йдуть до церкви за свічкою – оберегом та свяченою водою. Свічка ввесь рік буде оберегом дому від вогню і блискавки, а вода буде мати цілющі властивості.
А також у цей день селяни з особливою ретельністю спостерігали за погодою, щоб зробити прогноз на цілий рік.

 Педагог організатор                                         Барарюк В.І.





Проглядів матеріалу: 969 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (1)

    З 10 по 17 лютого  в Глибоцькому ліцеї були проведені заходи пердбачені планом школи про відзначення 25-ї річниці виводу Радянських військ з Афганістану. 
Вчителем захисту вітчизни були проведені військово-історичні уроки, а також влаштував зустріч із воїнами-інтернаціоналістами. Час проведений на виховній годині переніс школярів в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині.
  Учні школи для своїх гостей та однокласників приготували тематичну замальовку про страшні роки афганської війни, яка забрала велику кількість і українських солдат. Зараз історики по різному оцінюють цей крок Радянського Союзу.  Для тих же , хто пройшов пекло Афганістану, це була не просто війна, це був інтернаціональний обов’язок,  допомога братньому народу. Як розповіли школярам гості,  воїни-інтернаціоналісти, вони не лише захищали простих афганців від маджахедів та душманів, а й допомагали їм розбудувати інфраструктуру країни, яка хотіла жити по новому, долаючи страшну бідність. 
Учні 9-11-х класів взяли учать у районному мітингу присвяченому  відзначення 25-ї річниці виводу Радянських військ з Афганістану, а також залучилися да покладання квітів до пам'ятника загиблим воїнам-афганцям. 
Збір матеріалів про воїнів-інтернаціоналістів членами гуртка "Школа безпеки" керівник (Безпалько І.Р.).
 В приміщені актової зали учні 8-11-х класів переглянули фільм-пам'ять про війська Афганістану. 
А також, учень нашого ліцею Рубанець Денис (7-Б клас) став переможцем у обласному конкурсі "Афган - очима дітей", який побував на концерті в м.Чернівці та був нагороджений цінним подарунком в Юності Буковини.
Сьогодні учасники Афганської війни - це живі люди, які ходять нашими вулицями і яких треба також шанувати й пам’ятати, як і всіх героїв інших воєн.





Проглядів матеріалу: 881 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (0)

      Сьогодні  в Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено науково-практичну учнівську конференцію, присвячену 450-річчю з дня народження італійського вченого Галілео Галілея. Учні 11 класу підготували доповіді  та буклети, в яких вони висвітлили яскраві моменти життя італійського вченого, мислителя, фізика, астронома, математика, поета і літературного критика Галілео  Галілея. Учні активно готувалися до сьогоднішньої події. Так, під керівництвом учителя фізики та астрономії Михайла Акатріні,  була проведена пошукова робота по виявленню фактів з життя та наукової діяльності генія епохи Відродження. Учні  перечитали багато науково-популярної літератури, користувалися даними з мережі Інтернет, обговорювали цікавинки про Галілео Галілея. Особливу активність у підготовці та проведенні конференції проявили Лазареску Сніжана, Патраш Анжеліка, Влад Валеріан. Також було переглянуто фільм про винаходи вченого. Захід дуже сподобався учням, вони вдячні вчителеві за організацію конференції.


  

  

Проглядів матеріалу: 1205 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (1)

«Життя – це не букет розмаю,
                    А вічний бій і суєта.
                    Любіть любов я вас благаю,

                    Вона велична і свята…»

  День Святого Валентина – одне із найприємніших свят всіх закоханих. В нашому ліцеї до дня Святого Валентина було проведено між 9-11-ми класами свято у формі пізнавально-розважальної програми «Об’єднаємо серця».
Метою заходу було виховувати інтерес до минулого, повагу до справжніх почуттів, уміння вирізняти своє єдине, половинку; любов до літератури, поезії, формувати цілісне ставлення до мистецтва та культури; розвивати почуття поваги до оточуючих. Тему заходу учні розкривали своїми талантами та описували традиції святкування Валентинового дня у різних країнах світу та про походження історії Дня Закоханих.
Усі конкурсанти отримали подарунки на згадку про свято. Наші пари довели, що кохати – це значить творити кохання. Тож творіть його, ідіть назустріч йому і зустрінете його, як дивовижну казку, як чарівну пісню, яка яка зробить ваші найпотаємніші бажання реальністю.
Ще раз вітаємо вас із Днем Святого Валентина, із Днем усіх закоханих! Бережіть своє кохання, бо воно – сонце людських почуттів!




Проглядів матеріалу: 815 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (0)

     З метою патріотичного виховання учнів та вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, з нагоди відзначення 25 річниці виводу Радянських військ з Афганістану, у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів: "Крізь пекло афганської війни" -урок патріотизму, був проведений у класних колективах, учні 9-11-х класів разом з вчителем військової підготовки Урсу В.М. вшанували пам'ять про минулі події біля пам’ятника воїнам – афганцям у селищі, в школі була також організована фотовиставка « Опалені долею», учнями 8 класів проведено урок-памяті «Ми пам’ятаємо Афганістан»., 14 лютого учні 9 класу (кл.керівник Білоус І.В) провели лінійку – реквієм « Ти – вічний біль, Афганістан»

Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи , істина залишається одна – незмінно житиме пам'ять про Афганістан.

 

Проглядів матеріалу: 793 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (0)

  У Купському НВК відбулася зустріч з ветераном афганських подій Дмитром Федорча. Колишній учасник бойових дій (знаходився у Афганістані 1 рік  і 8 місяців), а нині активіст, патріот та гарна людина. Розповів учням старших класів про події, які відбувалися на Афганський війні, про патріотичний та психологічний настрій тодішніх радянських воїнів.Учням дуже сподобалась розповідь, проявили зацікавленість до історичних подій та активно задавали питання. Також учні нашої школи відвідали ветерана афганських подій Бічера Костянтина.  

 В школі була організована виставка на тему «25 років від дня виведення військ з Афганістану». На виставці представлені дані про виведення військ с Афганістану, про воїнів з Буковини, які воювали, які померлі на Афганській війні. Окремо висвітлені пам'ятники на Буковинській землі , які вшановують доблесть і честь наших воїнів-інтернаціоналістів. Також були представлені книги авторів з Буковини про події у Афганській війні. Зокрема була представлена книга Бойовими дорогами Афгану (упорядник Ярослав Лижник).

Також проведена робота класними керівниками. 8 клас – керівник Плеван І.В. провели урок-пам'ять «Наші земляки – учасники бойових дій на території Афганістану». 11 клас – керівник Дущак Л. В. провели  диспут на тему «Правда Афганської війни».






Проглядів матеріалу: 738 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (0)

     Афганістан… Воїнам-інтернаціоналістам  і тепер сняться афганські сни. Життя не завжди закінчується смертю,якщо залишаються на землі друзі… Шкода, що неможливо зупинити час і повернути все назад,щоб виправити помилки. Ось уже промайнуло 25 років, як закінчилась для наших солдат «Афганська війна». Сльози в очах матерів, спогади про тих, хто пройшов пекло війни і вижив, і сьогодні не залишають нас байдужими. Спілкуючись з воїнами-афганцями, ми мимоволі поринаємо у вир тих подій, переживаємо разом з ними, намагаємось зрозуміти стан душі тих, хто пройшов війну, і тих, хто втратив на війні своїх друзів і близьких. Ця війна не обминула і Камянку. Пятнадцять юнаків із нашого села проходили службу в Афганістані. Один із них -Сергій Лазоренко - загинув.

Доброю традицією у нашій школі стало проведення у ці дні зустрічі воїнів-афганців з учнями школи. На днях відбулось військово-спортивне свято «Вічна память героям», присвячене памяті воїна-інтернаціоналіста Сергія Лазоренка. З цього приводу відбулись військово-спортивні змагання «Нумо, хлопці», які підготував вчитель предмета «Захист Вітчизни» Доготар Дмитро Петрович. У змаганнях  взяли учать шість команд з числа 10-11 класів. На святі були присутні воїни-афганці, наші земляки, представники прикордонного відділку «Черепківка».

   Переможцем змагань стала команда 11-В класу, відповідно команда 11-Б класу посіла друге місце,а команда 10-А класу зайняла третє місце. Вони були нагороджені грамотами та цінними призами управління освіти.

 

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 796 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024