П'ятниця, 29.03.2024, 00:25















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 26

6 березня 2014 року відбудеться щорічний V Всеукраїнський форум "Вчитель – новатор". Захід проводиться компанією "Майкрософт Україна" за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України (МОН). Метою заходу є інформування освітян з сучасними передовими педагогічними та інформаційно-комунікаційними технологіями.

Для участі у заході необхідно заповнити он-лайн реєстраційну анкету та залишити свій коментар-побажання в освітній мережі "Партнерство в навчанні" на сторінці Десятий Всеукраїнський форум "Вчитель – новатор". Запрошені учасники отримають до 27.02.2014 відповідне запрошення на свою електронну скриньку. Під час відбору буде враховано і географічне розташування учасників у зв’язку з тим, що передбачається запрошення освітян із усіх регіонів України.

Реєстрація відкрита до 26 лютого 2014 року.

Організатори забезпечують роздаткові матеріали та харчування учасників. Транспортні витрати за рахунок відряджуючої сторони.

З питаннями щодо участі у Форумі звертатись на електронну скриньку novator@pil.org.ua.


... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1162 | Завантажив: Микола | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

         Сьогодні учні Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст., 3-4  класів під керівництвом класоводів Божеску М.Ф., та Костинян М.І., підготували прес – конференцію  на тему: «Ми тебе не забули, Тарасе !». Учні продемонстрували свої знання про життєвий та творчий шлях великого  Кобзаря. З вуст наших дітей прозвучали вірші  та пісні Т.Г.Шевченка. Лютик Ана  та Костинян Данієла виконали  композиції «Тече вода із-за горою» та «Зацвіла в долині  червона  калина» на бандурі. Учні закінчили прес- конференцію такими словами : «Тарасе, ти будеш жити вічно у наших серцях».


Проглядів матеріалу: 1088 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

       25 лютого 2014 року в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів практичним психологом Ткачук М.С. було проведене заняття з елементами тренінгу з учнями 7 класу за програмою «Формування позитивного психологічного мікроклімату в учнівському та педагогічному колективах». Метою даної програми є: дати учасникам усвідомити свої здібності, розвити навички міжособистісної взаємодії взаємопідтримка і повага.
З учнями було проведене заняття №1. Метою даного заняття являється: створення позитивної психологічної атмосфери, визначення правил роботи в групі, визначити критерії успішності учня, сприяти глобальному розумінню психологічного комфорту в колективі.


Проглядів матеріалу: 1034 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

      Щорічно з приходом весни ми, підтримуючи народні традиції, проводимо свято Мерцішор.  До цієї дати члени методичного об’єднання класних керівників нашого НВК підготували захід «Весна – красна». В ході цього заходу було проведено майстер – клас виготовлення листівок «Зі святом весни».   Класні керівники навчились техниці квілінгу, завдяки чому отримали гарні вироби.   Майстер клас провела вчителька молодших класів Родіка Василівна Цугуй. Активно включилися всі представниці жіночої статті нашої школи. Такі заходи завжди приносять хороший настрій.

                                                                                                             Ольга Захарюк

                                                                                                                                                                            Елеонора Скіпор

 
Проглядів матеріалу: 986 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

26 лютого 2014 року на базі Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар учителів   2-х класів з проблеми «Розвиток творчих здібностей молодших школярів»

Учасників семінару привітав директор школи – Боднарюк М. І., який розповів  та презентував заклад, в якому навчаються, його історію, традиції і сьогодення, потім учасники семінару відвідали музей.

 На високому методичному рівні, цікаво і змістовно був проведений  відкритий урок з позакласного читання в 2 класі вчителем Безушко Д. М. за темою «Дівчинка з червоними бантиками». Вчителька показала як працювати над удосконаленням читацьких навичок, розвивати спостережливість, увагу, зв’язне мовлення, збагачувати словниковий запас учнів, виховувати допитливість, дбайливе ставлення до природи. Учні  продемонстрували уміння співпрацювати в парах  та проявляти ініціативу, здатність чітко мислити та відповідати, проявляти свої творчі здібності.

 На початку виховного заходу учні, вчителі та учасники семінару вшанували память загиблих на Майдані. Змістовним був виховний захід «Завітала до нас казка».

 Семінар пройшов повчально. Учасники семінару відзначили професіоналізм Безушко Д. П. , її відкритість, щире бажання поділитися своїм досвідом з колегами.

 Вчителі взяли для своєї роботи багато нового, поділилися своїми враженнями та пропозиціями, обмінялися досвідом роботи і визнали, що подібні семінари приносять велику користь у роботі за новим державним стандартом.

 

Методист РМЦ                                 Е. М. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1098 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (1)

     Щороку Глибоцький ліцей активно долучається до цієї доброї справи. Десятки годівниць приносять школярі. Для підгодівлі птахів діти виготовляють їх з різних підручних матеріалів: фанери, пакетів з-під соку, пластикових пляшок Найактивнішими є учні 2-8 класів. Найкращі годівнички встановлені на подвір’ї школи, а решту - школярі вирішили подарувати жителям прилеглих до ліцею будинків, щоб ті долучилися до процесу підгодовування птахів взимку.
У житті нашої планети птахи відіграють велику та багатогранну роль. Традиційним кормом для них вважаються насіння соняшнику, просо, овес, насіння гарбуза, пшоно і навіть несолоне сало, яке особливо люблять подзьобати синиці. Крихти, пшеничний хліб допустимі, а ось житній хліб шкідливий для птахів. Птахи які прилітають до нас взимку — снігурі, та й омелюхи, воліють грона калини, бузини і горобини. Чим би не годувати взимку птахів, головне, щоб вони не залишалися голодними. Їх відомо біля 8600 видів, а на Україні – понад 300 видів.
Підгодівля птахів взимку є одним з найважливіших біотехнічних заходів і одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим. Вихованці ГПД 2-х класів Глибоцького ліцею із вихователем Бомпою Оксаною Миколаївною усвідомлюють, що гине пташка не від холоду, а від голоду, тому і щоденно проводять операцію "Пташина їдальня». Тих птахів, які зимують вдома потрібно постійно підгодовувати. 
Ми запрошуємо усіх учнів нашого району приєднатися до орнітологічної акції, мета якої залучити якомога більшу кількість людей до підгодівлі зимуючих птахів, проводити екологічну роботу, досліджувати та сприяти вихованню почуття відповідальності за світ, у якому ми живемо.

Проглядів матеріалу: 1650 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)


        25 лютого 2014 року в Тереблеченській ЗОШ І - ІІІ ступенів №1 відбувся районний  семінар вчителів 4 класів (україномовні школи) на тему: «Формування комунікативної компетентності. Культура спілкування усного і писем -ного мовлення у початковій школі».

   Семінар відкрила Микитюк Тетяна Олексіївна, методист РМЦ.  Учасники семінару мали можливість відвідати показовий урок з української мови на тему: «Змінювання дієслів за часами і числами. Складання речень з різними часами і формами дієслова». Незабутні враження залишилися від проведенного брейн- рингу «Йдемо з дитинства до Шевченка».Вчителем 4 класу, Цигирою Л.В. було використано сучасне мультимедійне обладнання та ігрові форми роботи.

       На завершення роботи вчителі початкових класів обмінялися досвідом, підвели підсумки своєї роботи за круглим столом та обговорили рекомендації  підготовки до ДПА.




















































































































































... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 1045 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

Математика вимагає уяви та інтуїції, спонукає до дослідження, сприяє розвитку інтелекту і формуванню таких рис характеру учня, як акуратність, вміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Велике значення має зацікавленість учнів. А цьому сприяє залучення їх до активної пізнавальної діяльності. 

    З 10 по 14 лютого в школі проходив тиждень математики, який підготувала вчителька математики Костинян Марія Іллівна.  Розпочався він  математичною газетою, яка включала  цікаві за змістом завдання, кросворди, математичні формули. 

       У 5-му  класі  був проведений КВК "Самий кмітливіший!"  Дві команди змагалися в розв’язуванні задач логічного змісту. У напруженій боротьбі переможцями вийшла команда "Y". Хоча на п'єдесталі були найкмітливіші, але старалися всі.  
       ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1011 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

   В Петричанському НВК – тиждень поезії. З цієї нагоди на гостини запросили дружину буковинського поета Семена Продана Домніку Юліанівну, якому цього року виповнилось би 80 років…

   Домніка Юліанівна розповіла дітям, що народився поет 7 лютого 1934 року на Кельменеччині в селі Оселівка в багатодітній родині. Закінчивши 7 класів, вступив до Хотинського педагогічного училища, але закінчував його уже в Чернівцях в 1955 році.

   Вірші почав писати з 7 класу, які друкувались поспіль в газеті «Радянська Буковина» та інших буковинських виданнях.

   Педагогічну діяльність розпочав на  Путильщині. А вже продовжував в Глибоцькій середній школі, викладаючи українську мову та літературу. Діти любили Семена Васильовича за доброту, душевність, щирість. Усі ці людські якості відображені в збірках поезії «Стежина», «На крилах волі», «Квітка пам’яті». Остання збірка публікувалась вже після смерті поета.

   Творчість доброї і щирої людини, шанованого знавця української мови та літератури, який віддав дітям свого селища найкращі літа і найсердечніше почуття, непідробна, така ж безпосередня, як народна душа.

   Домніка Юліанівна відзначила, що у поезії Семена Васильовича немає чогось штучного. Все у нього просте і доступне, як розмова людини з людиною. Це велика цінність сьогодні, коли слово звітрюється, втрачає свою силу і стає штучним.

   На згадку про зустріч школярі подарували квіти та подарунок. Гостя подякувала за неповторні хвилині зустрічі та пообіцяла, що неодмінно завітає в наступному році ще.

Вчитель початкових класів Воробець Людмила Анатоліївна





Проглядів матеріалу: 1054 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

«Зазвичай легше змінити індивідуумів, зібраних у групу, ніж змінити кожного з них окремо »

                                        Курт Левін

В сучасному світі учнівські колективи є досить незгуртованими  групами. Класні керівники, педагоги, адміністрація школи першочерговою потребою для дітей вважають отримання знань, вмінь, отримання атестату про закінчення закладу. А чи комфортно почуваються учні в своєму класному колективі — на це не завжди звертається увага.

        У згуртованому колективі роль кожного з її членів має відповідати завданню, що розв’язує клас загалом. Тобто, завдяки конструктивним взаємодіям в колективі, учні підвищують свою особистісну гнучкість, тому їх соціалізація відбувається успішніше.

    25 лютого 2014р. з метою сприяння розвитку згуртованості класного колективу, психологом Михайлівського НВК Анастасією Іванівною Унгурян було проведено корекційне заняття для старшокласників на тему: «Ми – одна команда!!!».

  Дітям була запропонована вправа «Незвичайний будинок», де вони мали «побудувати» з газет  такий будинок, щоб всі там помістилися. Згодом, коли будиночок був готовий, діти зіграли у рольову гру, де кожен представився і розповів, які обов’язки він виконує у «Незвичайному» будинку.

   Для розвитку міжособистісної довіри та зняття  напруження, учні зіграли у гру «Сліпий та поводир». Об’єднавшись у пари, діти з зав’язаними очима, слухаючи підказки свого «поводиря», намагалися  знайти м’яку  іграшку та влучити нею в свого «противника». Під час заняття кожен мав змогу спробувати себе  у ролі як «сліпого», так і «поводиря».

  Наприкінці заняття усі поділилися своїми враженнями, почуттями та дійшли висновку, що люди не можуть існувати ізольовано від суспільства, вони постійно перебувають у русі, здобувають знання і обмінюються інформацією між оточуючими. А класний колектив – це особливий, ц ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1057 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

    У вівторок , 25 лютого на базі Грушівського НВК,  відбувся День відкритих дверей. Навчально-виховний заклад  відвідала методист управління освіти Глибоцької РДА – Колесник Альона Іванівна.

          Під час Дня відкритих дверей були відвідані  відкриті уроки  з української мови  у 8-му класі  ( вчитель І категорії , Онофрейчук Доріка Георгіївна, атестується на встановлення вищої категорії) . Тема уроку: «Звертання непоширені й поширені. Розділові знаки при звертанні». Новий матеріал вивчався в процесі самостійної роботи, яка носить творчий пошу­ковий характер. Це сприяє розви­тку в учнів самостійності, допит­ливості, здатності встановлювати певні закономірності. Вчитель доповнює і поглиблює відповіді учнів, стимулює їх на активне, свідоме засвоєння матеріалу

        Урок з  румунської мови у 8-му  класі (вчитель  вищої  категорії, Галушка Жанна Іллівна)., на якому учні писали контрольний диктант  на тему : « Legenda albinei» та у 9-му класі - тести.

           Наступний урок  з основи здоров’я  у 4-му класі (вчитель спеціаліст Мудрак Марія Григорівна, атестується на присвоєння звання старший вчитель).Тема уроку : «Безпека під час зимового відпочинку».

Проглядів матеріалу: 1125 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)

            24 лютого розпочався тиждень математики в Купському НВК №2 .
Тиждень розпочався з лінійки, де учні розказували вірші про математику. Цікава  також була виставка стінгазет.

         25 лютого Костинян  Флорин  Ілліч  провів між 7-8 класами  виховний позакласний захід з математики «Математичний бокс».  Мета: Повторити теоретичний матеріал з математики, виконати різні види завдань, обчислювання, застосовувати набуті вміння та навички щодо вирішення проблеми, розвивати уміння аналізувати, висловлювати думку, пов’язувати приклади із життєвими ситуаціями, виховувати уважність, активність, організованість, колективність, зацікавленість.

         Учні були пожвавлені і проявили зацікавленість.

                                                               

Проглядів матеріалу: 981 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024