Середа, 24.04.2024, 03:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 28
                Сьогодні в Купському НВК № 2 соціальний педагог Ванзуряк Анна Василівна провела годину спілкування з елементами тренінгу на тему «Дерево сильне корінням, а людина-насінням» з учнями 9 класу.
Мета: розкрити поняття «сім’я», «родина», «родовід»; сприяти вихованню шанобливого ставлення до сім’ї, родинних цінностей.
   Під час години спілкування учні обговорювали проблемні питання. Також складали асоціативний кущ «Сім’я», «Мама», «Тато». Відбулось обговорення уявних  ситуацій. Цікавою була казка  «Сім прутиків» та презентація "Родовідних дерев».
  Година спілкування завершилась рефлексією.
                           Заступник директора з НВР  Кирстюк О.М.   



Проглядів матеріалу: 1300 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (0)

     На базі Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ступенів 27 лютого 2014 проведено районний семінар-практикум  вчителів географії та економіки з проблеми «Ефективні методики та технології навчання як засіб підвищення якості знань з географії та економіки».Привітала і ознайомила педагогів з початком семінару та планом роботи методист РМЦ Лазурко С.І.Учасники семінару відвідали відкритий урок:  «Узагальнення і систематизація знань з теми «Атмосфера», який провів у 6 класі вчитель Плеван В. Г.. На уроці було використано сучасне мультимедійне обладнання та ігрові форми роботи.  

Крім того, гостям було запропоновано екскурсію до шкільного музею.На семінарі була присутня завідувач РМЦ  Намака О.С.У ході семінару освітяни району обговорили актуальні питання, що стосуються викладання географії: вчитель географії Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Іримеску В. К. презентував майстер – клас «А я це роблю так…», вчителька географії Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кукурудзяк М. І. презентувала роботу учнівського краєзнавчого клубу.

З великим зацікавленням учасники семінару слухали Намаку О. С.- завідувача РМЦ, яка говорила на тему: «Ефективні методики та технології навчання як засіб підвищення якості знань з географії та економіки».Лазурко С. І.- методист РМЦ ознайомила з підсумками проведення І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з географії та економіки в 2013 – 2014 н.р. та аналізом виконання олімпіадних завдань учасниками.






















Проглядів матеріалу: 1256 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

                   Уроки Марії Радулівни Богданюк завжди відрізняються різноманітнісю і цікавістю. І на цей раз Марія Радулівна вразила нас на уроці трудового навчання. На уроці була використана інноваційна техніка роботи: пап′є - маше. Дана техніка являє собою неоднорідну масу, що легко піддається формуванню, яку отримують із суміші волокнистих матеріалів (паперу,картону) з клеючими речовинами, крохмалю або гіпсу.
    На уроці панувала особлива атмосфера  взаєморозуміння, дисципліна і порядок. Вимогливість учителя до учнів поєднується з гуманним, демократичним ставленням до нього.  


   
                      
Проглядів матеріалу: 1122 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

  "Навесні, коли тануь сніги
   І на рясті заграє веселка,
   Повні сил і живої снаги
   Ми вшановуємо пам'ять Шевченка."

      27 лютого 2014 року в Просіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся виховний захід на тему  «Т. Г. Шевченко - великий син українського народу». Вчитель Семенович Олена Іллівна разом з учнями представили захід присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Метою заходу було розширення знань учнів про життя і творчість Т. Г. Шевченка, розвиток мислення, творчої уяви, активності, виховування любові та пошани до українського народу.

    Програму заходу, вітальним словом відкрила  Олена Іллівна. «Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було б правдою. Шевченко і Україна, Україна й Шевченко – неможливо уявити ці два слова одне без одного. 200 років тому Господь подарував нам поета, який розбудив націю неповторним словом і підніс це слово на всесвітній духовний рівень.»

Далі  учні  мали можливість перегорнути сторінки  нелегкого життя Кобзаря. Вони засвідчили, що люблять і шанують творчість Великого Кобзаря тим, що гарно декламували вірші поета («Мені тринадцятий минало», «Тарасова ніч», «Думи мої, думи», «Заповіт», «Мені одинаково чи буду» та ін.). Глядачам було запропоновано невеличку сценку з життя  нашого генія. 

У школі було оформлено виставку дитячих малюнків.

Завершенням заходу стали слова грузинського поета Акакія Цецерелі «Любіть Україну так, як любив її покійний Тарас. Це буде найкращою нагородою і нерукотворним памятником».

"Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

І  голос твій наші душі окриля.

Встав в новій красі крізь лихоліття
Проглядів матеріалу: 1192 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

              З  17 по 21 лютого у Йорданештській  ЗОШ№2 був проведений тиждень румунської мови та літератури, який був запланований у січні місяці, але з певних причин був перенесений. Так, як 23.02.2014 року проводилася Всеукраїнська обласна олімпіада з румунської мови, вчитель Кирчул  М.Г. була задіяна у підготовці до олімпіади з ученицею 7-го класу Лукинюк Анна-Марія. Після наполегливої праці наша учениця показала відмінний результат  та зайняла І місце у 8-му класі. З чим й вітаємо її та її вчительку (директора нашої школи).
Цим часом, вчитель  Опаіць М.І., разом з учнями 5-9 класів доклала всі зусилля для того,  щоб тиждень пройшов на високому рівні та щоб щодня учням було цікаво та весело.  Бо, яку посаду Марія Іванівна не займала б, завжди робить свою справу сумлінно й відповідально. Вчителька являється керівником методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу , а також  головою профспілкового комітету.
Постійно в пошуках  нових методів, засобів та прийомів навчання. Перевагу надає сучасним технологіям, вміло використовує на своїх уроках та у позаурочний час мультимедійну техніку. Всі дні тижня були проведені згідно складеного  плану та з яким учні ознайомилися заздалегідь.  Кожен день був особливим. У вівторок  учні  побували у світі професій  а  у середу учні 6-9 класів прочитали її власні вірші, які були присвячені матерям. Цим самим Опаіць М.І. ствердила, що вона є не тільки хорошим вчителем, а  й гарним поетом.

Вчитель французької мови
Кирчу Марія Григорівна










Проглядів матеріалу: 1162 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

27 лютого 2014 року відбувся районний семінар вчителів біології на базі Купського НВК з проблеми: «Активізація розумової діяльності учнів шляхом використання інноваційних технологій».

Семінар з біології проходив під гаслом: «Мої учні дізнаватимуться нове не від мене; вони відкриватимуть це нове самостійно. Моє головне завдання – допомогти їм розкритися» (М. Песталоці).

Пізнавальна діяльність учнів проявляється через емоційну сферу, тому важливим завданням учителя є зацікавлення учнів навчальним матеріалом. Діяльність – це активна дія самого учня, спрямована на засвоєння ним системи знань, навичок, умінь, а також зміни, що відбуваються в учневі, психічному розвитку, в характеристиках його особистості. Викликати пізнавальну активність в учнів можна за умов добре продуманої й обґрунтованої системи навчання. Важливу роль у цій системі відіграють самостійні роботи учнів. Для  ефективного вирішення проблеми сучасного уроку біології всі зусилля вчителі повинні направити на активізацію розумової діяльності учнів.

Дирекція школи (Лазурка М.І., Олар Л.Г., Загарюк О.М.) презентували учасникам семінару свій навчальний заклад. Скіпор Е.Т. ознайомила гостей і провела екскурсію історичним музеєм Купського НВК.

                                         Методист РМЦ         О.В. Блисенко










Проглядів матеріалу: 1102 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

   Правоохоронці неодноразово проводять зустрічі з вихованцями навчальних закладів краю. Адже, як відомо, злочин краще попередити, ніж розкривати.  У наш час окремі діти через батьківську байдужість опиняються в наркотенетах, полоні алкогольного дурману, стають залежними від тютюнопаління. Тому така профілактика є невід’ємною частиною діяльності і педагогів і міліції.

Зустріч, котру організувала Дирекція Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей  Турецьким В.В. та Шлемком В.І. Школярі з неприхованою цікавістю оглядали людину у формі, захоплено слухали розповідь про роботу правоохоронців. Зокрема, довідалися, як правильно поводитися на вулиці з незнайомими людьми,розповіли про те що пропуски без поважних причин також є правопорушенням, як уникати небажаних ситуацій тощо. Сподіваємося, учні зрозуміли, що міліція є каральним органом лише для тих, хто порушує закон, скоює злочин. А для чесних, законослухняних громадян правоохоронці – рятівники, завжди готові прийти на допомогу й захистити від злочинних проявів. Під час зустрічі діти задавали численні запитання, на котрі отримали відповіді.

 Педагог організатор                                                             Барарюк В.І.




Проглядів матеріалу: 1427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

     На базі Купського НВК відбувся районний семінар вчителів біології з проблеми: «Активізація розумової діяльності учнів шляхом використання інноваційних технологій». Всіх вчителів-біологів району привітно зустрічала адміністрація Купського НВК та невелика група учнів-старшокласників зі словами привітання українською та румунською мовами. Також звучали вірші з нагоди дня Мерцішора, підготовлені заступником з виховної роботи О. М. Захарюк та педагогом-організатором Е. Т. Скіпор.

         В актовому залі НВК була представлена електронна презентація нашого закладу, яку підготували директор М. І. Лазарка та заступник з навчально-виховної роботи Л. Г. Олар за технічною допомогою вчителя інформатики І. В. Плевана.  Відкрила семінар методист РМЦ О. В. Блисенко. Доповідь з теми семінару підготувала вчителька біології Купського НВК М. М. Федорян.

         В ході заняття розглядались декілька питань: з досвіду роботи вчителів, підсумки районної та обласної олімпіад з біології, новинки методичної літератури тощо. А також наші гості відвідали Купський історичний музей.

Е. Скіпор
Педагог-організатор





Проглядів матеріалу: 1256 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

"Жив митець, зоря сіяла,  

Зоря всесвітня по землі блукала    

І закликала всіх шукати     

Справедливість і нізащо не здаватись.   

Змалечку багато горя знав,     

За що Бог, його так тяжко покарав,     

За що дитині такі муки,   

Чому стільки він зазнав розлуки?!"

     Справді, по цій землі 200 років тому жив справжній митець – син свого роду, який немало горя зазнав у своєму житті. Але чому? Чому таке буває? Хіба заслужила дитина таке покарання долі? Чому його доля так покарала, чому?! Ще сиротою лишився…   Саме ці слова намагалися донести до сердець усіх присутніх учні Йорданештської ЗОШ №2,  які запалили свічку в пам'ять  славетного митця, який жив, живе й буде жити через віки.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1062 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (0)

«Дев’ять десятих нашого

 щастя залежать від здоров’я»

 Артур Шопенгауер

Здоров’я – найперша необхідна умова успішного розвитку кожної людини, її навчання, праці, добробуту, створення сім’ї і виховання дітей.

Навчити дітей берегти і зміцнювати своє здоров’я – одне з найважливіших завдань сучасної школи, яке має стати атрибутом будь-якої освітньої діяльності у навчальному закладі і поза його межами.

27 лютого 2014 року на базі районного методичного центру, відбувся районний семінар учителів основ здоров’я на тему «Активний відпочинок – запорука здорового способу життя». Відкрила семінар методист РМЦ А.І. Герчак, яка ознайомила присутніх з планом роботи. Досвідом роботи поділився вчитель Карапчівського ліцею Товарницький Іван Георгійович, який презентував роботу ліцею щодо активного відпочинку учнів через роботу гуртків та секцій, екскурсії по Україні та поза її межами, подорожі на велосипедах тощо. Фізична активність – невід’ємний елемент здорового способу життя. Особливо корисний вплив на здоров’я має рух на свіжому повітрі. Незначна популярність активних форм відпочинку і надалі залишається проблемою. Але ж відсутність активності має такий самий шкідливий вплив на здоров'я, як і паління цигарок чи високий рівень холестерину.

Після цього Іван Георгійович провів тренінг «Почуття і співчуття», метою якого було навчити учнів керувати власними почуттями, не бути байдужими до проблем оточуючих. Також вчитель познайомив присутніх з такою формою роботи, як квест (аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями), запропонував розробку квесту між учнями 5-7 класів як підсумок проведення в школі тижня здорового способу життя.

По завершенні учасники семінару за круглим столом обмінялися думками та виробили методичні рекомендації.

 

 Методист РМЦ                 А.І. Герчак








 

Проглядів матеріалу: 1203 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (3)

        З метою піднесення престижу та формування в учнів мотивації до служби у лавах Збройних Сил України, активізації військово-патріотичного виховання у Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений предметний тиждень «Захист Вітчизни».  Учні школи  дізналися багато нових та цікавих фактів про військову історію Буковини, розширили та поглибили свої знання щодо розвитку збройних сил України в період незалежності. З метою допомогти молодому поколінню краще пізнати історію українського війська було проведено виставку рефератів на тему: «Видатні історичні постаті українського війська». В рамках проведення тижня Захисту Вітчизни був проведений конкурс між учнями 10-го та 11-го класу. Метою даного заходу було розширити знання учнів про історію українського війська, виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до України.

        З метою піднесення престижу та формування в учнів мотивації до служби у лавах Збройних Сил України, активізації військово-патріотичного виховання для учнів 9- 11 класів був організований перегляд художніх та документальних фільмів «Офіцери», «День командира дивізії», «На варті незалежності. Збройні Сили України».

      Традиційно у школі пройшов турнір з міні - футболу. У турнірі взяли участі 4 команди: команда юнаків 11-го класу, команда вчителів школи, команда директорів району та команда управління освіти.  

        Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується.

(В. О. Сухомлинський).










Проглядів матеріалу: 1309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

      26 лютого 2014 року на базі Корчівецької ЗОШ відбувся районний семінар-практикум учителів музичного мистецтва з проблеми «Моделювання процесу формування у учнів естетичного ставлення до мистецтва». Учасники семінару відвідали урок в 5 класі «У світі барв симфонічного оркестру». Учитель Савчук Василь Іванович провів його на високому фаховому та методичному рівні з використанням сучасних засобів навчання. Всі присутні поринули у світ чарівної  музики

Г. Свиридова та П. І. Чайковського.  Родзинкою уроку стало виконання квартетом учнів, які навчаються в музичній школі, пєси «Мелодія». Присутні відзначили сучасність, інформативність, насиченість уроку колеги, дали слушні поради. Учасники семінару відвідали також звіт вокального гуртка, керівником якого є Василь Іванович. Під час засідання круглого столу мова йшла про урок музики як урок мистецтва,  організацію пізнавальної, художньої навчальної діяльності на уроках музичного мистецтва, використання мультимедійних презентацій, створення ситуації успіху, учителі поділились власними  педагогічними знахідками з  формування у учнів естетичного ставлення до мистецтва.

Вироблено методичні рекомендації щодо удосконалення викладання музичного мистецтва.






Проглядів матеріалу: 1229 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (2)

    В приміщеня шкільного музею Глибоцького ліцею завітала колишня учениця нашого ліцею, а тепер успішна жінка Наталя Феррарі (Гоменюк).  Наталя Констянтинівна в своїй розмові розповіла, що доля її не легка, але водночас  загадкова та прекрасна.  Спокій душі відома художниця передає на аркуш паперу. Малює Наталя Констянтинівна  в стилі «НЮ» та неперевершено зображує очі людей.  Її роботи побували на відомих виставках в Італії, художньому конкурсі (який складався з ІІІ етапів – 300 учасників) в якому  Наталя Феррарі ввійшла в трійку кращих, як нагороду отримала можливість на персональну виставку з 32 картин у курортному містечку  Ткортміні на Сицилії, куди з’їжджаються VIР – особи з багатьох країн Європи. Тут і познайомилась із відомим російським сатиром  Михайлом Задорожним. Побувавши на виставці, авторитетний італійський критик  Е.Згорі оцінив її роботи. А ще сказав так: «Малює дуже гарно ». Ці  почуті слова від Великого критика  є безцінними. Відвідавши наш музей, Наталя Констянтинівна залишила на перегляд декілька своїх робіт.

Учні 8 біол.-хім. класу були одними із перших, хто  побачили ці картини. Ця виставка залишила у всіх найкращі враження і школярі зробили висновок, що радісно і приємно вчитися в школі, в  якій випускницею є така талановита та відома людина.

 Шкільний музей Глибоцького ліцею щиро запрошує всіх бажаючих  учнів нашого району завітати до нашого музею.


Проглядів матеріалу: 1149 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)

27 лютого вчитель математики Костинян Флорін Ілліч організував позакласний захід «Математичні каруселі».

В грі брали участь 2 команди по 5 учасників, які визначали назви команди, готували емблеми. За ходом гри спостерігали журі.

Під час заходу Флорін  Ілліч поклав за мету: розвивати інтерес до математики, ознайомити учнів з історією її розвитку; мотивувати пізнавальну і творчу діяльність; розвивати кмітливість, цікавість, логічне і творче мислення, навички самостійного пошуку нових знань; розширювати математичний кругозір учнів, сприяти розвитку культури колективної праці, формувати дружні відносини.

Активність та ініціатива надходила, як від вчителя так і від учнів. Вони з захопленням приймали участь в усіх вправах і іграх.

Учні відчули себе справжньою командою, зуміли в ігровій формі наблизитись до розуміння необхідності навчання.

Заступник директора НВР:                                            Кирстюк О.М.


Проглядів матеріалу: 1125 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.02.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024