П'ятниця, 19.04.2024, 21:52















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 6 » Творчі вчителі - творчі особистості
13:33
Творчі вчителі - творчі особистості
       В Йорданештській ЗОШ №2 продовжується декада педагогічної майстерності вчителів які атестуються. У зв'язку з цим,  цими днями учні 6-го та 7-го класу мали можливість відчути себе творцями на уроці румунської мови, який провела директор школи – Кирчул М.Г., доводячи, що вона є справжнім майстром своєї справи – учителем від Бога, та на уроці історії, який провела вчителька Шородок Марія Георгіївна. Вони продемонстрували, що у творчих вчителів  - творчі учні.

Марінела Георгіївна через різні методи роботи відкрила вікно у «світі прикметника», доводячи, що має високий творчий потенціал і  широко на практиці використовує сучасні технології, бо творчий вчитель має йти в ногу з сучасністю. Спокійна, виважена, чітка мова, лагідна посмішка, повага до дітей були перші сходинками до успіху. Тут не було  полюсів «учитель – учень», тут учні були співавторами уроку. Ми зрозуміли, що в основу її педагогічної діяльності покладена ідея гуманізації навчально-виховного процесу та створення оптимальних умов розвитку особистості через пробудження актуалізованого інтересу учнів до вивчення предмету.

Марія Георгіївна – вчителька  історії намагалася на уроці створити сприятливий клімат для навчання, зацікавила учнів певною інформацією, розповіддю, легендою та історією з життя, учні працювали в парах і у  творчих групах, у різних формах презентувала  вивчений матеріал, широко використовувала опорні схеми та  малюнкові конспекти на всіх стадіях уроку й з різноманітною метою. На уроці широко використовувала мультимедійні технології. 

Ще вчителька організувала один з найулюбленіший конкурс для дітей «Найрозумніший», який був спрямований  на формування інтелектуальної творчої особистості. Сили учнів були різні, кожна дитина показала свою майстерність, швидкість та вміння миттєво реагувати на задане питання. Впевненість у собі та віру у перемогу учні  не втрачали завдяки підтримці своїх  класоводів. А який солодкий був смак перемоли, коли найменша з конкурсантів - Шапка Марінела, учениця 6-го класу здобула довгоочікувану перемогу.

Ми  переконані, що найвище щастя вчителя в тому, що він  відчуває в собі творчі сили, бачить себе творцем. Інакшим вчитель не може бути.

Опаіць Марія Іванівна
педагог-організатор та вчитель румунської мови




                                     

 

Переглядів: 595 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024