Субота, 27.04.2024, 00:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 10 » Тиждень біології та природознавства в Нижньосиньовецькії ЗОШ
12:27
Тиждень біології та природознавства в Нижньосиньовецькії ЗОШ

           "У людства повинно                   бути      майбутнє

      І воно може бути світлим

Нерозв’язаних проблем не існує…."

 М. Реймер

         Дбайливе ставлення до природи є справою і внутрішньодержавною і міжнародною. Це ставлення виявляється в особистій причетності й відповідальності за збереження і примноження природних багатств, в усвідомленні особливостей і екологічних проблем довкілля.

         Беручи до уваги екологічну ситуацію в Україні, зокрема в нашому районі освітяни запроваджують проектну технологію на екологічну тематику. Упровадження проекту передбачає в учнів формування екологічного світогляду, культури, виховання дбайливого ставлення до середовища.   Захищати природу можна по різному. Можна кричати  увсебіч  про екологічну катастрофу і при цьому тільки констатувати факти зникнення видів тварин чи рослин. А можна навчити дитину не лише любити все живе, а й дати їй інструменти для захисту довкілля, і тоді вона, ставши дорослою, не буде топити відходи в океані, не буде працювати над поверненням річок в інший бік, не буде залишати напризволяще домашню тварину.

Одним з головних орієнтирів сьогодення безумовно, є екологія, в усіх її проявах: на конкретних уроках природознавства, біології, годинах спілкування чи доглядом за шкільним зеленим садом.

   Для розуміння сутності екологічних знань звичайно є вивчення самого себе, створення своєї екології душі. Тільки людина з чистою душею, яка веде здоровий спосіб життя, здатна зрозуміти сучасні екологічні проблеми. Що ж робити? Це дуже просто. Слово – це велика сила. Одним із загальновизнаних завдань середньої школи є зміна стереотипів мислення, переоцінка цінностей у свідомості учнів .

З  3-го по 7-го лютого  в нашій школі був проведений тиждень біології та природознавства. Почався тиждень виступом агітбригади учнів  9-10 кл. інформаційним вісником «Попередження  захворювань органів дихання та травлення».

   Вдало проведений урок у 8-му класі на тему:«Особливості процесів життєдіяльності риб. Значення риб у житті людини» вчителем Дамаскін Л.Г. За допомогою різних форм і методів інноваційного навчання учні повністю відкрили зміст теми як для себе так і в цілому. Учні відкрились новим враженням, навчились працювати в групах.

Вчитель Гринчук А.Г. провів з учнями 5-х та 6-х класів вікторину «Цікаве природознавство». Також учні 5-6-х класів брали участь у конкурсі малюнків «Чарівний світ природи».

Наприкінці  тижня  вчителька хімії та біології Дамаскін Л.Г. провела з учнями 8-го класу цікаву подорож «Сторінками Червоної книги України».

                                                        ЗДВР  Унгурян М.І.






Переглядів: 832 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+2  
1 О_С_Намака   (10.02.2014 16:54) [Материал]
Гарні змістовні позакласні заходи урізноманітнюють процес навчання.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024